Over

't Trappetje

De meest gezellige en sfeervolle lunchroom van Kampen!..

Sinds 1993 zit er op deze plek al een lunchroom met de naam
‘t Trappetje. Uiteraard komt dat door de karakteristieke trap voor het monumentale pand aan de Oudestraat 25 in Kampen. Sinds 2017 zijn Mariska en Richard de trotse eigenaren van de lunchroom. Samen met hun gezellig en enthousiast team staan zij 6 dagen per week voor u klaar om uw bezoek tot een beleving te maken.

Het pand kent een rijke historische geschiedenis, dat nauw verbonden is met de sigaren industrie van Kampen. W.G. Boele richt in 1847 op 22 jarige leeftijd samen met zijn vader sigarenfabriek C.J. Boele & Zn op. Hun firma in ”tabak, snuif en sigaren” was gevestigd aan de Oudestraat en kreeg de naam ”De Nieuwe Beurs van Amsterdam”, in de volksmond ”De Beurs’. Na overlijden van C.J. Boele veranderde de naam van de firma in W.G Boele. 

Ons

 

In de jaren ’60 van de 19e eeuw groeide de fabriek snel: in 1867 werd een tweede fabriek van vier verdiepingen aan de overzijde van de Hofstraat gebouwd; in 1868 werd het predicaat hofleverancier verworven en mocht de firma zich ”koninklijk” noemen. De firma W.G. Boele & Zn. vormde het middelpunt van de Kamper sigarenindustrie.

In 1888 was er sprake van een fikse onenigheid tussen W.G. Boele en zijn zoon C.J. Boele Jr.
 
Het resultaat was dat de zoon het bedrijf verliet en een eigen sigarenfabriek begon onder de naam ”La Bolsa”, Spaans voor De Beurs. Hij vestigde zijn bedrijf aan de Oudestraat 25, schuin tegenover de fabriek van zijn vader. In 1895 was firma W.G. Boele Sr. nog steeds met zijn “De Beurs” het top bedrijf van Kampen. In 1925 word W.G. Boele overgenomen door C.J. Boele. “De Beurs” word “La Bolsa”

Onze huidige inrichting doet nog een kleine groet naar het rijke verleden van het pand. Zo staat er prominent een sigarenpers, en zijn er nog blikjes van het sigarenmerk “Uiltje”, wat bij La Bolsa geproduceerd werd.

Neem contact op